Elevfinale med dans og dyst på Rådhuset

Publicerat: 22 maj, 2012 i Nyheter

Öresundsklassrummet afslutter to års elevsamarbejde med fest og bæredygtige konkurrencer på Københavns Rådhus.

300 elever fra København, Malmö og Lund satte tirsdag en festlig finale for skoleprojektet Öresundsklassrummet. De havde sat københavnske og svenske politikere og embedsmænd stævne til en grøn dyst på viden og færdigheder om klima, miljø og grøn trafik.

På Rådhuspladsen konkurrerede og samarbejdede unge og voksne med stafet, skraldesortering og gættekonkurrence i kampen om energivenlige mobilopladere med solceller. Inde i Rådhusets Festsal skruede DJ’s op for dunkende rytmer i en dansk/svensk fest, som rungede ud på kontorgangene i rådhuset og satte en tydelig afslutning på elevernes projekt.

En af de elever, der har lært af det bæredygtige projekt, er 16-årige Na Na Lin fra Vanløse Skole, der fortæller, at projektet har gjort hende mere selvsikker og gjort hende mere bevist om forbrug og genbrug. Hun er blevet flittig til både at slukke for strømmen og at sortere skrald. Klassen har arbejdet med flere projekter i Vanløse, hvor de har mødt og talt med voksne i bydelen.

”Jeg har fået en viden som jeg kan bruge fremover og har lært at stå frem og fremlægge viden uden at være nervøs, ” siger Na Na Lin.

Venskab over Øresund
Eleverne har i to år arbejdet sammen med venskabsklasser på den anden side af Øresund for sammen at finde bæredygtige løsninger. Seks-otte gange om året har hver klasse rejst over Øresund eller fået besøg fra deres venskabsklasse i Sverige.

Det globale perspektiv er en vigtig pointe i Öresundsklassrummet. Viden om og erfaring med bæredygtige løsninger på tværs af grænserne får eleverne til selv at tage ansvar for at gennemføre grønne tanker.

”Det er helt tydeligt, at eleverne i Öresundsklassrummet har fået udvidet deres horisont og har en tendens til at tænke ud over deres egen skoles grænser og fået et udsyn til verden,” siger Henrik Gretoft, konstitueret leder i Københavns Kommunes Kontor for Bæredygtig Udvikling, der sammen med de øvrige partnere står bag Öresundsklassrummet.

Sammen med Vanløse Skole er også de tre københavnske skoler Guldberg, Husum og Utterslev samt Killebäck-, Svalebo-, Vikinga- og Kirsebergsskolan i Sverige med i Öresundsklassrummet. Klasserne har gennem de sidste to år arbejdet med byudvikling i Københavns Nordhavn, klimaforandringer i Malmö og grøn udvikling i Lund. Dagens afsluttende fællesdag i Öresundsklassrummet var elevernes egen afslutning.

”Sverige er ikke længere et fremmed land for eleverne, og Københavns Kommune har fået en erfaring, som gør, at vi kan skabe en varig platform for grøn vækst og bæredygtighed,” siger Henrik Gretoft.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s