Klar til EduCamp

Publicerat: 17 maj, 2012 i Nyheter

De sidste forberedelser er i fuld gang til Öresundsklassrummets afsluttende EduCamp på Københavns Rådhus på tirsdag. Mens elever er ved at filme afskedsvideoer til hinanden og laver spørgsmål (frågor) til den grønne dyst (tävling) arbejder de voksne projektledere på at få de mange detaljer på plads med drikkedunke, lydanlæg, diasshow og loungemiljø, så alt er klar til EduCampen.

Dagen starter klokken 10.00 hvor Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsborgmester Anne Vang sammen med Malmös kommunalråd Lari Piltä-Kangas byder velkommen med to elever, danske Anders og svenske Felicia.

Finalen på to års arbejde

EduCampen er den fjerde fælles (gemensamma) dag for alle 300 elever fra de otte skoler i København, Lund og Malmö og er kulminationen på to års arbejde om klima, energi, mad, grøn mobilitet og demokrati.

Undervejs i projektet har eleverne mødtes (träffas) med deres venskabsklasser fra den anden side af Øresund, været sociale og arbejdet sammen om bæredygtige (hålbara) emner. Sideløbende har deres lærere sammen i læringscirkler reflekteret over undervisningen og udvekslet erfaringer om metoder til undervisning i bæredygtig udvikling.

Anne Vang og Lari Pitkä-Kangas skal sammen andre politikere fra den Københavnske Borgerrepræsentation og embedsmænd fra København og Sverige dyste ude på Rådhuspladsen med eleverne om bæredygtig viden og kompetence i skraldesortering (sortering af sopor), tegn & gæt (rita & gissa) og stafet.

Inde på rådhuset er der fest og en politiker-elev lounge, hvor unge og voksne kan mødes og debattere bæredygtig udvikling.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s