Unge overtager EduCamp

Publicerat: 23 mars, 2012 i Nyheter

Eleverne i Öresundsklassrummet tog fredag EduCamp 4 i egen hånd med et krav om, at det skal være dem og ikke de voksne i Öresundsklassrummet, der bestemmer, hvad der skal ske på dagen.

I dag tog eleverne ordet og krævede medbestemmelse på dagen.27 elever fra klasserne i Öresundsklassrummet samledes på Københavns Rådhus til et delegationsmøde, for at blive enige (komma överens) om, hvad der skal ske på EduCampen den 22. maj.

”God indflydelse er, når de voksne faktisk lytter (lyssnar) til vores forslag,” siger Sara fra Svaleboskolan.

Han bliver suppleret af Jonathan fra Guldberg Skole der forklarer, at eleverne vil bestemme de store linjer for EduCampen – og ikke kun påvirke detaljerne.

”Jeg vil gerne bestemme, hvad der skal laves og hvordan det skal laves. Det er god indflydelse,” siger han.

Projektledelsen i Öresundsklassrummet lyttede til kritikken, som havde rumlet i flere uger.

Mødet var det andet delegationsmøde for eleverne i Öresundsklassrummet efter usikkerheden om, hvem, der bestemmer indholdet af EduCamp 4 den 22. maj i København. For at finde frem til hvad der skal ske på EduCampen, skal eleverne have medbestemmelse, forklarer Öresundsklassrummets pædagogiske konsulent Amalie Villesen. På det forrige delegationsmøde for en måned siden i Malmö var eleverne ikke begejstrede for de voksnes forslag, og det overraskede de voksne, forklarer hun.

Öresundsledelse bakker op

Det oprindelige voksenforslag til EduCampen havde været styret af hensyn til Öresundsklassrummet. Oprindelig ville de voksne i Öresundklassrummet lave en EduCamp, der reklamerede for Öresundsklassrummet. Reklame er en af måderne at få politikerne i tale, siger Anja Liebermann.

”Vi vil gerne sprede klimaarbejdet og Öresundsklassrummets undervisningen ud til alle skolerne, og her spille politikerne en stor rolle, for det er dem, der kommer med penge til skolerne,” siger hun.

På delegationsmødet slog Anja Liebermann dog fast, at EduCampen ikke være et udstillingsrum for de voksnes Öresundsklassrum, men elevernes dag, understregede projektkoordinator Anja Liebermann.

”Hvis der skal være et politikermøde skal det være på jeres præmisser. Det skal ikke være gamle mænd, der fortæller jer, hvordan det er at være ung,” understreger hun.

Nu skal eleverne fra delegationsmødet samles i mindre grupper og fastlægge det endelige indhold og detaljer for dagen. Der er både en elevgruppe for mad, socialt samvær, presse og en gruppe for politikere og fagligt indhold.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s