Elever tager ejerskab til EduCamp

Publicerat: 13 februari, 2012 i Metod- och konceptutveckling, Nyheter

Öresundsklassrummet næste EduCamp bliver fuld af input fra eleverne. På et delegationsmøde fredag fandt på ideer til, hvordan campen skal være. Mens de tre første EduCamps var planlagt af voksne, vil EduCampen 22. maj på Københavns Rådhusplads bygge på de unges egne ønsker.

”Vi har meget indflydelse, så EduCampen bliver mere interessant på den sjove måde, ” siger Nana Lin fra Guldberg Skole.

Hun og i alt 26 elever fra Öresundsklassrummets skoler var samlet i Malmø for at få ideer og beslutte hvad klasserne skal lave på EduCampen. Eleverne diskuterede, hvordan de skulle lave en udstilling og hvad den skulle indeholde. Der skal også være en elev-event på Rådhuspladsen, og den blev også debatteret.

Elever gør dagen bedre

Efter mødet var Öresundseleverne sikre på, at EduCampen den 22. maj bliver bedre end de tre første EduCamps.

”EduCampen bliver som vi vil have den, så vi får medejerskab til den. Vi har tidligere ville have haft mere indflydelse. Det har vi savnet,” siger Nana Lin.

Daniel Powell fra Guldberg Skole tror, at elevindflydelsen både vil gøre dagen bedre fordi eleverne får bedre ideer end de voksne, men også fordi eleverne føler, at der er deres EduCamp, når de selv bestemmer.
”Vi kan ikke være sikre på, at de voksne gør det, som vi vil have det,” siger DanielPowell.

Ung-til-ung

Hedda Wendt, Amanda B og Cecilia SpångbergCecilia Spångberg fra Svaleboskolan er enig. Lærere ved ikke lige så meget om det at være ung, fordi de ikke selv er unge.

”Unge ved, hvad unge kan lide (gillar) og er sjovt (kul), siger Cecilia Spångberg.

Når hun og hendes to kammerater Hedda Wendt og Amanda B kommer tilbage til Svaleboskolan, skal de fremlægge forslagene for deres klasse. Cecilia Spångberg er overbevist (övertygat) om, at de vil kunne argumenterer for de bedste forslag inden elever igen samles til et delegationsmøde i marts.

”Det är lätt at prata i vår klass eftersom alla känner varandra. Vi har jobbat med sammanhold og gemenskab, så alla kan prata med varann,” siger Cecilia Spångberg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s