Empati bringer unge til global fremtid

Publicerat: 3 februari, 2012 i Omvärldsbevakning

De unge retter deres opmærksomhed mod det globale fællesskab (gemenskap) og tænker ikke længere på nationalstater som Sverige og Danmark.

I et hæsblæsende foredrag fortæller Göteborg-forskeren Hans Abrahamsson om vejen fra nationalstatens fødsel ved den Westphalske fred 1648 til de nye megabyer som New Delhi der vokser med til 400.000 indbyggere (invånere) hvert år. De nye storbyer finder deres egen identitet fri af nationalstaten og samarbejder i transnationale ”Green Cities”, med egne klima- og vækstmål uafhængig af staterne.

Empati som drivkraft for global bevidsthed

De unge identificerer sig i de netværk, de bliver skabt på tværs af landegrænserne og Hans Abrahamsson ser empatien som en drivkraft, der kan skabe en global bæredygtig (hållbar) bevidsthed (medvetande), der sætter samfundet og individet først foran staterne og de multinationale selskaber og organisationer.

Læs videnskabsjournalist Christer Blomgrens referat fra Ide- og Udviklingskonferencen i Lund 7. december 2011 (her 7decLundmall) og kom dybere ind i Hans Abrahamsson tanker for de unge som frontløbere i den globale fremtid i dette essay (essä)

Annonser
kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s