Vattenhallen Science Center LTH

Publicerat: 3 augusti, 2011 i Externa lärmiljöer

 Denna  text i pdf-format:Vattenhallen

På Vattenhallen vid Lunds tekniska högskola får skolklasser lära sig om naturvetenskap, energi och teknik. Vattenhallen har ett eget vattenkraftverk, ett planetarium och en stor mängd andra tekniska försöksstationer. All handledning och undervisning står studenter från högskolan för. Eleverna får därmed testa olika experiment och diskutera med studenterna som vanligtvis arbetar med frågorna som berörs. Vilket fokus besöket ska ha och vilka experiment som ska ingå bestäms i dialog med läraren i förväg. Det krävs ingen förkunskap eller någon förberedelse i klassrummet innan klassen kommer till Vattenhallen.

 
 
 

Foto: Vattenhallen

För Öresundsklassrummet

Vattenhallen har ett stort utbud av experiment inom allt från energiframställning till vardagskemi. Då Vattenhallen är en del av tekniska högskolan finns oerhört mycket kunnande att tillgå, utnyttja gärna möjligheten att låta de riktiga experterna visa klassen hur naturvetenskapen fungerar. Ni kanske kan få en riktig meteorolog att förklara klimatförändringarna eller en biolog att diskutera biologisk mångfald. Vattenhallens personal är väldigt hjälpsam och lägger gärna upp ett besök som passar era förväntningar och idéer.

 
Kontakt

Vattenhallen Science Center LTH

John Ericssons väg 1

223 63 Lund

Tel: +46 46 222 43 51

Bokning sker på hemsidan:

www.lth.se/vattenhallen

 

 

 

Transport från Lund C:

Buss 6 till hållplats John Ericssons väg.                                                                            Bild: Vattenhallen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s