Musik i träden

Publicerat: 22 januari, 2011 i Nyheter

Kirsebergsskolans klass 7b har gjort en modell av sitt förslag på bättre skolväg med musik från högtalare i träden och färgglada papperskorgar

På Kirsebergsskolan i Malmö är eleverna i 7a, b och c igång med att planera hur gatorna kring skolan kan bli bättre och trevligare. Bland idéerna finns solceller på taken, musik i träden och färgglada papperskorgar.

– Vi vill ha både vindkraftverk och solceller på skolans tak. Då får vi miljövänlig el i skolan och överskottet av el kan komma de omgivande husen till del, säger eleverna Jelena Latinovic och Estefany Reyes.

De tre klasserna har gjort en hel del påverkansarbete också. Eleverna har tagit fram broschyrer, samlat namnunderskrifter och skrivit insändare för att skapa uppmärksamhet kring sina förslag. Dock hörs vissa tvivel i elevgrupperna om huruvida beslutsfattare kommer att bry sig om att lyssna på ungdomarna. Kanske är det svårt att förverkliga idéerna.

– Eleverna har jobbat på med projektet och lärt sig en hel del om allt från att ta fram statistik till att bygga modeller, säger Maud Wall, lärare på Kirsebergsskolan. Men det har varit stressigt att följa uppsatta deadlines i arbetet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s