Pressmeddelelse EduCamp, sep 2010

Publicerat: 29 oktober, 2010 i Press

Pressemeddelelse, 13 sep 2010

7. og 8. klasser bygger bro i Øresundsregionen i arbejdet for en bæredygtig fremtid

Lund, Malmø og København er gået sammen om at uddanne folkeskoleelever til at deltage aktivt i fremtidens bæredygtige samfund på tværs af sundet gennem etableringen af ”Öresundsklassrummet”

Öresundsklassrummet er et tre-årigt EU støttet projekt, der har til formål at fremme børn og unges handlekompetencer, så de kan være med til at skabe en bæredygtig Øresundsregion, øge den regionale selvforståelse og styrke den sociale, sproglige og kulturelle integration. Omdrejningspunktet for projektet er bæredygtighed og medborgerskab.

Det tre-årige projekt skydes i gang når 300 elever fra 7. og 8. klasse fra 8 folkeskoler i Lund, Malmø og København møder hinanden for første gang for at deltage i Öresundsklassrummet. I løbet af de næste par år vil de beskæftige sig med bæredygtig byudvikling, grøn teknologi og klima, natur og miljø og komme med deres forslag og idéer til, hvordan man kan skabe en bæredygtig udvikling af Øresundsregionen. Opgaverne, eleverne kommer til at arbejde med, er reelle byudviklingsopgaver i Øresundsregionen og resultaterne af elevernes arbejde vil indgå i de tre kommuners byplanlægning. Det daglige arbejde vil foregå fysisk og virtuelt mellem venskabsklasserne.

Nordhavnen – En bæredygtig skole i fremtidens by

Pressen inviteres til at være med, når Københavns Teknik- og Miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard stiller eleverne de første opgaver i projektet. Eleverne skal blandt andet give deres bud på, hvordan Nordhavn kan udvikles fra at være Københavns industrihavn til fremover at være en helt ny, levende og bæredygtig bydel. Det bliver Öresundsklassrummets opgave at undersøge og komme med bud på, hvordan en kommende skole kan etableres i bydelen så den bidrager til at skabe en bæredygtig by, et unikt skolemiljø og nye måder at bevæge sig rundt i bydelen på.

Tid og sted

Tidspunkt: Tirsdag den 14. september 2010, kl. 13:00-13:30

Lokalitet: Kulturkajen Docken, Færgehavnsvej 35, 2100 København Ø

For flere informationer, kontakt 

Dansk projektleder for Öresundsklassrummet Anja Liebermann, Bæredygtig Udvikling, Københavns Kommune, tlf. +45 26 30 49 57, e-mail: anjali(a)buf.kk.dk

Projektmedarbejder Linnea Uppsäll, Miljöforvaltningen, Malmö stad, tlf. +46 0733352129, e-mail: linnea.uppsall(a)malmo.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s